UEFA ka zbuluar maskotën zyrtare të Euro 2020. E quajtur Skillzy, maskota i përket një figur humanoide, e cila mori pjesë në derbin e kësaj mbrëmje mes Holandës dhe Gjermanisë.

Turneu do të mbahet vitin e ardhshëm nga 12 qershori deri më 12 korrik dhe do të luhet në 12 qytete të ndryshme në të gjithë kontinentin.

Fushata kualifikuese filloi këtë javë, nga ku do kalojnë më tej 24 skuadra.

Kjo përhapje e ndeshjeve është pjesë e ngjarjeve që shënojnë 60 vjetorin e krijimit që nga Kampionati i Parë Evropian.