Drejtoria Rajonale e Kultures Kombetare ka postuar ne faqen e saj zyrtare ne Facebook nje shkrim ne te cilin informon se eshte zbuluar nje vendbanim i ri antik vetem pak kilometra nga Shkodra, pikerisht ne Bushat te Bashkise Vau Dejes.

Shkrimi i plote

Site të reja arkeologjike që zbulohen. Trashëgimi kulturore që pasurohet vit pas viti. Prej dy javësh,

Misioni Shqiptaro-Polak drejtuar nga prof.Piotr Dyczek dhe Ass.Prof.Saimir Shpuza me projektin kërkimorë “Shkodra”po kryen gërmime arkeologjike në Bushat, Bashkia Vau Dejës.

Tashmë po del në dritë një vendbanim i ri antik vetëm pak kilometra nga Shkodra.

#Trashëgimiantike
#Arkeologji
#Trashëgimiamotorzhvillimi
🏛⛏👷‍♂️

Image may contain: one or more people, sky, outdoor and nature

Image may contain: one or more people, outdoor and nature

Image may contain: outdoor and nature

Image may contain: one or more people, outdoor and nature

Image may contain: one or more people, outdoor and nature

Image may contain: plant, tree, outdoor and nature