Zhvillohet ne Shkoder konferenca me temen “Shkodra ne vitet komuniste 1945-1953”. Kjo konference shkencore organizohet nga Keshilli i Qarkut Shkoder.

Te pranishem jane shume personalitete si ish presidenti Bujar Nishani, deputet, kryetarja e bashkise, klerik dhe zyrtar e ish zyrtar.

Kryetarja e qarkut Bardeli tha se kjo konference zhvillohet per te hedhur drite mbi ngjarjet e hidhura te komunizmit ne vitet 1945-1953.