Një zjarr i madh ka përfshirë zonën mes Tiranës dhe Matit në vendin e quajtur Mali i Hithit.

Mësohet se nga flakët po digjet një sipërfaqe e madhe me lisa dhe pisha, ndërkohë që është e pamundur ndërhyrja e forcave zjarrfikëse, për shkak të terrenit të vështirë malor.

Deri më tani janë djegur mbi 5 hektarë pyje.