Një vatër e madhe vijon të jetë aktive edhe sot në Malin e Dajtit edhe gjatë ditës sotme.

Zjarri ka rënë në territorin e fshatit Priskë, dhe aktualisht zjarrfikëset janë në vendin e ngjarje dhe po punojnë për vënien nën kontroll të flakëve të zjarrit.

Drejtori i Shërbimit Zjarrfikës në Tiranë, Shkëlqim Goxhaj, tha se zjarri është në terren të thye malor, ku ndërhyrja është shumë e vështirë.

Forcat zjarrfikëse janë fokusuar në mënyrë që zjarri mos të shpërndahet në drejtim të banesave.