Një zjarr ka përfshirë një zonë me shkurre në vendin e quajtur Ofiçina në Patos.

Në zonë, ndodhet disa banesa si dhe puse nafte të kompanisë Albpetrol.
Në vendin e ngjarjes, kanë shkuar forcat zjarrfikëse, të cilët kanë bërë të mundur lokalizimin e flakëve.

Shuarja e zjarri nuk favorizohet nga era e fortë që ka përfshirë zonën orët e fundit si dhe nga terreni malor.