Pas OSBE, edhe zyra e Bashkimit Europian në vendin tonë ka përshëndetur arritjen e marrëveshjes mes kryeministrit Rama dhe kryeopozitarit Basha.

Në një deklaratë për mediat, zyra e BE-së thotë se gjetja e konsensusit mes palëve është në interes të qytetarëve shqiptarë. “Urime për marrëveshjen për zgjedhje të lira. Marrëveshja në interes të qytetarëve shqiptarë”. Reagimi vjen teksa në Pallatin e Kongreseve, Rama dhe Basha të shoqëruar dhe nga stafi i tyre teknik për përcaktojnë detajet e marrëveshjes së finalizuar në orët e para të mëngjesit të sotëm.