Zyra qendrore e OSBE ka bërë një deklaratë për situatën në Shqipëri. Në një deklaratë udhëheqësit e OSBE shprehin shqetësim lidhur me protestat e dhunshme në Shqipëri.

Ata bëjnë thirrje për përmbajtje dhe dialog.
Drejtuesit më të lartë të këtij institucioni dënojnë ashpër përdorimin e dhunës nga protestuesit gjatë protestës së 11 majit.

Po ashtu ata dënojnë kërcënimet drejtuar Shefit të Prezencës së OSBE-së në Shqipëri dhe Organizatës në përgjithësi. Ata gjithashtu i bënë thirrje zyrtarëve të zbatimit të ligjit që të tregojnë përmbajtje.