Kjo e hënë ka shënuar 1 majin, ditën ndërkombëtare të punëtorëve e cila tashmë tradicionalisht është kthyer në një ditë pushimi dhe feste. Duke shfrytëzuar rrezet e ngrohta të diellit, shumë prej qytetarëve shkodranë kishin zgjedhur t’I drejtohen Shirokës si një nga zonat më të frekuentuara që ofron përveç pamjes mahnitëse edhe ajrin e pastër. Një prej qytetarëve në Shirokë tregon se duke nisur nga kjo periudhë e vitit, aim err rrugën nga Shkodra në Shirokë, me biçikletë çdo ditë në orën 5 të mëngjesit.

Për të, mënyrat për të festuar 1 majin kanë ndryshuar.

1 maji është një festë e cila synon të kujtojë angazhimin e lëvizjeve sindikale dhe vështrimin ekonomik-social të punëtorëve.

Artikulli paraprakBECI: DUHET TË FILLOJMË TRANSFORMIMIN E SHKODRËS
Artikulli tjetër“FARË MIRËSIE” NË NDIHMË TË SHTRESAVE NË NEVOJË