1 një 5 fëmijë vuajnë nga probleme të shëndetit mendor, qofshin këto të një grade të lehtë apo të rënduar. Ekspertët e shëndetit mendor ngrenë shqetësimin se stigma i mban larg spitaleve shumë prej tyre.

Spitali psikiatrik i fëmijëve i është nënshtruar rehabilitimit tërësor duke e bërë atë një mjedis më miqësore për frekuentuesit.

Në inaugurimin e mjediseve të reja ishte e pranishme Ministria e Shëndetësisë, Ogerta Manastirliu dhe kryebashkiaku Veliaj.

Klinika e Psikiatrisë së Fëmijëve e Adoleshentëve është një njësi specifike brenda shërbimit të Psikiatrisë. Është e vetmja strukturë me shtretër për këtë profil në vend, si ofruesja e shërbimeve terciare në psikiatrinë e moshave nën 18 vjeç. Kjo klinikë ofron shërbim për rreth 1500 fëmijë e adoleshentë në vit.

Artikulli paraprakBETOHET QEVERIA E RE ITALIANE
Artikulli tjetërGRABITEN 1. 5 MILIONË EURO,ASNJE I NDALUAR