ZEFI: SHOQËRIA KA HUMBUR BESIMIN TE DREJTËSIA QË JEP GJYQËSORI. 10 maji 2015 shenon 102 vjetorin e festimit te dites se drejtesise nderkombetare. Ne nje aktivitetet te perbashket Gjykata e Rrethit Shkoder, Gjykata e Apelit dhe Universiteti i Shkodres diskutuan per disa nga ceshtjet me themelore dhe aktuale qe lidhen me sistemin e drejtesise ne vendin tone.

Nderkaq edhe reforma ne drejtesi ze nje vend te rendesishem. Marredhenia e individit me gjyqesorin ka pesuar nje plasje ne piken e besimit ndaj drejtesise qe jep gjyqesori per kete arsye nevojitet nje reformim i thelle i sistemit te drejtesise ne vend.