Shoqata e gjuetareve te shkodres “Jakup Bajri” ka reaguar pas lajmit te nje dite me pare ku Inspektoriati i Mjedisit ne Shkoder shprehej me ane te drejtuesit te saj shprehej se Ministria e Mjedisit po shqyrton seriozisht mundesine e shtyerjes se moratoriumit pas perfundimit te afatit te pare i cili do te jete ne muajin mars te ketij viti.

Sekretari i pergjithshem Xhabir Mehmeti e mohon kategorikisht mundesine e nje tjeter bllokimi te gjuetise i cili do te ishte i pafalshem per qeverine dhe fatal per gjuetaret e te gjithe Shqiperise.Mehmeti e pranon se ideja e dhjetvjecarit eshte permendur edhe nga kryeministri Rama pak kohe me pare gjate nje conference te perbashket.Pervec deklaratave te inspektoriatit te mjedisit ne shkoder kryeministri Edi Rama deklaroi deklaronte pak kohe me pare se moratoriumi i gjuetisë duhet të ketë një shtrirje më të madhe kohore nga sa është vendosur gjate nje konference te organizuar. Moratoriumin e ka mbështetur edhe ambasadori i SHBA, Donald Lu duke e cilësuar si një shembull mbreslënës. I te njejtim mendim vazhdojne te qendrojne edhe disa ekspertë te fushes te cilet kërkojnë shtyrjen e tij edhe të paktën për një afat 2-vjeçar.

Artikulli paraprakKËSHILLI I BASHKISË MALËSI E MADHE, MIRATON PIKAT E RENDIT TË DITËS
Artikulli tjetërINVALIDËT E PUNËS: DY MUAJ PA MARRË PAGESAT SOCIALE