118 mjekë specializantë nënshkruan kontratën me Ministrinë e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale, për të shërbyer për 3 vite në përfundim të specializimit afatgjatë aty ku janë nevojat e vendit për mjekë të specializuar.