Policia në Indonezi ka goditur një rrjet kontrabande me synim trafikun e 125 zogjve ekzotikë, të cilët janë futur në tuba të posaçëm.

Arrestimet janë pjesë e një goditjeje më të gjerë në tregtinë e paligjshme të kafshëve. Katër burra u arrestuan pas zbulimit të 41 cockatoos të bardha të rrezikuara (lloj papagalli indonezian) dhe 84 parrots eclectus (një lloj tjetër papagalli), të cilat ishin “mbushur” në tubacione plastike. Tubacionet ishin prerë dhe mbyllur në skajet e tyre me tela.

Katër kontrabandistët e dyshuar u arrestuan në katër vende të ndryshme në pjesën lindore të kombit ishull. Tani ata përballen me një maksimumi prej pesë burg burg dhe një gjobë prej 100 milionë rupie (7,400 dollarë) nëse shpallen fajtorë.

Indonezia është duke u përpjekur të frenojë tregtinë e paligjshme të zogjve. Xhunglat e mëdha të vendit janë shtëpi të 131 llojeve të shpendëve të kërcënuar. Zogjtë shitet në qytetet e mëdha brenda vendit ose trafikohen jashtë për t’i mbajtur si kafshë shtëpiake.