Oratori dom Bosko ne shkoder eshte ne feste.8 dhjetori eshte karakterizuar nga muzika dhe argetimi i cili perfshiu edhe kalimtare te ndryshem ne pedonalen kryesore te qytetit.Drejtuesit e ketij instititucioni shprehen se ky organizim kujton pervjetorin e hapjes se kesaj qendre dhe njekohesisht perkon me vitin jubilee te hapjes se meshires.

Vullnetaret e oratorit ishin pjesa kryesore e ketij aktiviteti te cilet luajten rolin e animatorit duke argetuar mjaft femije.Elemente te pandashme te kesaj dite ishin lojrat popullore e cdo gje tjeter festive per te vegjlit dhe te rinjte shkodrane te cilet nuk nguruan te beheshin pjese e festes dhe dhuratave .Meshtari fisnik Don Bosko 174 vite me pare do te themelonte pikerisht me 8 dhjetor kete insittucion i cili eshte i shtrire ne disa shtete te botes.