20 vite me pare ne Shkodër, do te hapej një mundesi e re, nje ide inovative për personat me aftesi te kufizuar, ndërkohe qe sot është kremtuar ky vit jubila i 20 vjetorit te projektit shpresa ne Shkoder.

Ne nje aktivitet te organizuar ne teatrin migjeni, ku fillimisht eshte shfaqur nje dokumentar kushtuar ketij projekti, nderkohe qe me pas, fjala i esshte dhene te ftuarve. Pikerisht ndaj arqipeshvkit te Dioqezes Shkoder Pult, dhe bashkise se Shkodres, jane shperndare, certifikata mirenjohjeje per kontrib utin qe ato kane dhene dhe do te japin per kete projekt kaq te rendeishem ne Shkoder. Do te ishte, italiania Silvana Vignial e cila do te hapte nje qender te tille, para 20 vitesh, ndertimin e casafamiljeve, nderkohe qe sot jane 7 te tilla ne Shkoder, dhe ne kete projekt jane pjese 57 persona me aftesi te kufizuar