“Vit te mbare o Shkodër”, ka qene ky titulli I aktivitetit te organizuar nga Arqipeshkvia Metropolitane, Shkodër Pult ne bashkëpunim me Komunitetin Sant Egidio dhe Komision Drejtësi dhe paqe ne kuadër te ditës ndërkombëtare te paqes. Ne sallën e kinema milenium kane interprtetuar artiste te rinj te cilën kane përcjelle një atmosfere festive ne ketë dite mesazhesh Megjithatë, Arqipeshkvi I Dioqezes Shkodër ka përcjelle edhe mesazhin e papa franceskut per vitin 2016-te .

Kryetarja e Bashkisë Shkodër, Voltana Ademi, vlerësoi harmoninë fetare qe ekziston ne Shkodër, duke e kthyer këtë qytet në simbol për mbarë globin Eshte viti i 15-te radhazi qe Arqipeshkvia Shkodër Pult është nismëtare e një aktiviteti te tille duke i uruar te gjithe shkodraneve një vit te mbare, dhe pa probleme dhe halle te perdishme. Dita boteroe e paqes nisi te kremtohej ne vitin 1967, nje vit I cili shenohet me germa e te errata ne historine e Shqiperise pasi u mbyllen institucionet fetare, nderkohe qe ky eshte viti 49 qe kjo date kremtohet me mesazhe per mbare njerezimin