Bashkia e Shkodres ngelet peng I qeverise per buxhetin e 2016-tes. Edhe pse me te dhena thuajse te perfunduara, Bashkia e Shkodres ende nuk ka depozituar per miratim buxhetin e 2016-tes, I cili sipas te dhenave te Bashkise eshte gati pas konsultimit edhe me komunitetin, por mungesa e akteve nen ligjore, miratimin nne fletroren zyrtare te buxhetit te shtetit per 2016-tesn ka lene peng edhe Bashkine e Shkodres.

Buxheti I qeverise per 2016-ten u miratua pak dite para perfundimit te 2015-tes, por pa percaktuar qarte se si do te jete ndarja e buxhetit per institucionet e varesise te cilat i kalojne tashme pushtetit vendor, e aq me teper edhe ne lidhje me fondin e sakte qe do ti shperndahet bashkive qofte per grantet e pakushtezuara. Nje sorollatje qe I behet pushtetit vendor ne nje 2016-te te mbushur me sfida per njesite vendore pasi do te jete viti I pare ku do te marre forme te plote ndarja e re territoriale. Sipas te dhenave te bashkise se Shkodres, behet me dije se me miratimin ne fletoren zyrtare te buxhetit per 2016-ten, si dhe nxjerrjen e vnedimeve te qeverise te cilat do te informojne edhe bashkite per funksionet e reja, Bashkia Shkoder, do te kaloje ne keshill buxhetin per 2016-ten, qe pritet te jete serish i tkurrur dhe me funksione te reja ne disa sektore

Artikulli paraprakVRASJA E DYFISHTË QË TRONDITI MBARË OPINIONIN
Artikulli tjetërKOMPLETOHET ASFALTI, AKSI BARDHAJ-POSTRIBË DREJT PËRFUNDIMIT