“Vit tem bare o shkoder”, ka qene ky titulli I aktivitetit te organizuar nga Arqipeshkvia Metropolitane, Shkoder Pult ne bashkepunim me Komunitetin Sant Egidio dhe Komision Drejtesi dhe paqe ne kuader te dites nderkombetare te paqes.

Ne Teatrin Migjeni kane interprtetuar artiste te rinj te cilen kane percjelle nje atmosphere festive ne kete dite mesazhesh Megjithate, Arqipeshkvi I Dioqezes Shkoder ka percjelle edhe mesazhin e papa franceskut per vitin 2018-te I cili ka qene I perqendruar tek emigrantët .

Kryetarja e Bashkisë Shkodër, Voltana Ademi, vleresoi harmonine fetare qe ekziton ne Shkoder, por tregoi edhe sfidën e ketyre viteve, emigrancionin . Dita boteroe e paqes nisi te kremtohej ne vitin 1967, nje vit I cili shenohet me germa e te errata ne historine e Shqiperise pasi u mbyllen institucionet fetare, nderkohe qe ky eshte viti 51 qe kjo date kremtohet me mesazhe per mbare njerezimin .