NË PUKË FILLON MBJELLJA E 30 MIJE PISHAVE, MBJELLJA MË MASIVE PAS VITEVE 90-TË.

Pas 24 vitesh shkaterrim mbi pyjet e Pukes në diten nderkombetare të Pyjeve ka startuar një projekt i rëndësishëm që shënon dhe kthesen e shumpritur në këtë drejtim. Gjatë këtij viti Ministria e Mjedisit do të mbjell 30 mijë fidan pishe vetëm në Pukë të cilat spas kreut lokal të Shërbimit Pyjor në Pukë do të ketë impakt të jashtzakonshëm, ndërsa ky është viti I parë qe prej vitit 90-të kur ka mbjellje kaq masive.Per mbjelljet e pyjeve të rinjët janë angazhuar nxënësit e shkollave të mesme , të cilët punen komunitare e kanë pjesë të programit mesimor. Puka e njohur si kryeqendra e Pyjev Shqiptare prej shumë vitesh ka pësuar shkaterrime totale ne siperfaqet pyjore cfar ka sjell dhe fenomenet e erozionit qe sot jane kthyer ne rezik dhe per banesat. 

[iframe width=”100%” height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/-77al1FWx4M?showinfo=0″ frameborder=”0″ allowfullscreen ]