Në 25 vjetorin e krijimit të të parës parti opozitare në Shqipëri, Partisë Demokratike, ish-kreu i saj Sali Berisha ka lëshuar thirrjen ndaj demokratëve

dhe shqiptarëve mbarë të ngrihen në këmbë kundër keqqeverisjes.Nga ana tjeter Basha ftoi te gjithe shqiptaret ne protestat qe do te vijojne edhe ne ditet e ardhshme.