Atmosfere festive ne ne shtepine e femijeve foshnjore “Hans Kristain Andersen” ne qytetin e Shkodres , qe njihet ndryshe dhe si Befotrofi e cila gjeti mbeshtetjen e ministrise se mireqenies sociale .

Ne prag te festes se vitit te ri kete qender e kane vizituar zv.minstri i kultures Zef cuni dhe drejtori I pergjithshem I oshee Ardian Cela.Gjate kesaj vizite te vegjelit kishin pergatitur vjersha pershendetese per te pranishmit. Drejtori Cela dhe zv Cuni premtuan per shume vemendje duke nenvizuar nje sere nismash sociale nga institucionet e tyre. Jane gati 20 femije qe cdo dite trajtohen Ne shtepine e femijeve foshnjore Hans Kristain Andersen.Ky institucion shteteror funksionon dhe si qender ditore komunitare per femijet e moshes 0 deri 6 vjec qe jane ne nevoje. Aktiviteti me rastin e festive te fundivitit eshte mbeshtetur nga zv ministri cuni dhe drejtori I oshee cela te cilet ishin 2 nga 28 figurat qe kishin pertgatitur nje sere dhuratash per jetimet e ketij institucioni.