NXËNËSIT NISMË SENSIBILIZUESE  KUNDËR HIV-AIDS. Edhe shkolla e mesme “28-Nentori” i eshte bashkuar nismave te ndryshme sensibilizuese për parandalimin dhe mbrojtjen nga Hiv Aids ne kete ne kete 1 dhjetor. Vete nxenesit e shkolles me nismen e profesor Adnan Vasia dhe senatit te shkolles kane organizuar nje aktivitet sensibilizues ne pedonalen e qytetit te Shkodres.

Nje sensibilizim i cili vjen nga vete adoleshentet permes fletepalosjeve dhe stendave te ndryshme te krijuara nga nxenesit per komunitetin. Informimi eshte parandaluesi kryesor i Hiv Aids prandaj edhe nxenesit informacionin qe kane marre ne shkolle permes formimit te tyre e kane transmetuar tek qytetaret me ane te fletepalosjeve ku perveq informacionit ato sjellin edhe mesazhe per rendesine e jetes dhe mbrotjes nga viruse te tilla vdekjeprurese. Ne nje kohe kur kontigjenti me I rrezikuar jane adoleshentet mesazhi em I mire sensibilizues eshte ai qe vjen nga vete ato

 

[iframe width=”300″ height=”510″ src=”//www.youtube.com/embed/gJW_deisUbQ” frameborder=”0″ allowfullscreen ]
Artikulli paraprakKOSOVË, FINALIZOHET MARRËVESHJA QEVERITARE
Artikulli tjetërDITA BOTËRORE KUNDËR HIV-AIDS