Demonstrata e 14 janarit mund te konsiderohet pa frike sinjali i pare i qendress antikomuniste ne shqiperi. Gjovalin Rrolba . Nje nga protagonistet e asaj ngjarja tregon se më 14 janar 1990 në Shkodër tek vendi ku ishte simboli i komunizmit gjakatar Stalini u tentua rrezimi i bustit te tij , ndersa kujtoi protagonistet e tjere por edhe friken qe ekzistonte atehere ne Shkoder ka sistemi dictatorial. Kjo demonstrate ndonese e heshtur nuk kaloi pa pasoja per nismetaret e saj.

Ai kupton sot burgosjen dh torturat, deri tek mbyllja ne psikiatrik dhe lenia ne gjendje kome permes injektimeve .

Pas ketij kalvari vuajtjesh duket se serish nuk ka dite te mira per ato qe sakrifilkuan ne emer te lirise dhe idealeve.

Rrobla thote se ndihet i zhgenjyer kur sheh sot ne pozicione kyce ish sigurimsa te shtetit 14 janari eshte kaluar ne heshtje dhe pa organizime kete kete vit ne Shkoder .