5 vite më parë, Shkodra dhe shqipëria do të humbnin klerikun e njohur, personazhin qe nuk do te harrohej asnjehere

, kleriku qe vrau friken ndaj regjimit komunist duke kremtuar meshen e pare ne varrezat e rrmajit. Me 12 Korrik, te vitit 2011, ne moshen 84 vjecare do ti jepte lamtumirën kësaj tokë. Sot pas 5 vietsh, në një intervistë për Star Plus, Famullitari i Shkodrës, Dom Artur Jaku, vlereson këtë figurë të shquar të ksihës katolike dhe mbare kombit shqiptar. sot 5 vjet ma pare vdiq ne Shkoder, burri i madh i kombit shqiptar dhe i krishtenimit Dom Simon Jubani. Pak kush si ai, dijti ti qendroje rrepresionit dhe torturave te diktatures e kriminelve komuniste, pak kush si ai dijti te flase per demokracine e vertete, askush si ai nuk foli te verteten lakuriq, sic asht, tuj marre nganji here edhe epitetin “i marri ose nihilisti”…. …askush si ai nuk veproj (ne gojen e ujkut) per te rihape institucionet fetare edhe pse kishte mjaft klerike te tjere qe vegjetonin ne Shkoder.