Teli: 4 muaj pune per shmangien e përmbytjeve, qeveria nuk pergjigjet
Permbytjet, te cilat vetem ne vitin 2010 I kushtuan Shkodres rreth 66 milione euro deme, mund te shmangen per 30 vjet, me vetem 12 milione euro investim.

E meqenese studimet e sassise se rreshjeve ne zonen e Shkodres parashikojne nje sezon me permbytje edhe kete vit, specialisti hidro Ismet Teli insiston se projekti I tij per thellimin e lumit buna eshte zgjidhja e vetme, e madje do ta bente Bunen, portin e Europes Juglindore:
Eksperiences 50-vjecare te Ismet Telit I eshte shtuar edhe ajo e  Cereciz Durmishi dhe Ylber Spahiu te proflit te gjeoshkences me tituj doctor profesor Tomorr dhe ermal Sapahiu inxhinjer per ndertim porte Andi basha inxhinjer ndertim hidro,Bep Pistulli specialist Topograf ,Ahmet Osja biolog e te tjere, qe prej vitit 2008 kane ideuar kete projekt:
Siaps specialistit Teli koha per zbatimin e ketij projekti eshte vetem 4 muaj pas te ciles ne lumen buna mund te lundrojne anije minimalisht 8000 toneshe.

 

 

 

[iframe width=”300″ height=”360″ src=”//www.youtube.com/embed/4Y7_GtBkP9c?feature=player_detailpage” frameborder=”0″ allowfullscreen ]
Artikulli paraprakHISTORIKE, SHQIPËRIA FITON 1-0 NË PORTUGALI
Artikulli tjetërVLLAZNIA PRET E E QETË TIRANËN