“Një jetë me këngen dhe vargun shqip, për kombin dhe vendin tim” dhe “Shtëpia e Jakut, Trashegimia historike ndër breza”, janë dy librat më të fundit të rapsodit, instrumentistit dhe gazetarit Viktor Paloka.Këto botime u promovuan përmes një aktiviteti, ku ishin të pranishem shkrimtar, miq dhe bashkëpunëtor të autorit nga qarqet e Lezhës dhe Shkodres.Në këto dy libra prezantohet historia e shtëpisë Jakut dhe veprimtaria artistike e Viktor Palokes.

Të pranishmit në këtë aktivitet vlersuan maksimalisht kontributin e Viktor Palokes në zhvillimin e artit dhe kultures në Bashkinë Vau Dejës, por edhe më gjere.

Promovimi i dy librave të Viktor Palokes, u bë në 70-vjetorin e lindjes së tij, përmes një aktiviteti të titulluar “70-vjet bashkë me brezni, trashegimi, art-kulture e letersi, ku u prezantua e gjithë veprimtaria 50-vjeçares e këtij artisti i vlersuar me titullin mjeshter i madh.

Artikulli paraprakTRE AKSIDENTE ME 4 TË PLAGOSUR NË LEZHË
Artikulli tjetërKORSITË E BIÇIKLETAVE BOSH, QYTETARËT NË RRUGË