Bashkia e Shkodrës, në kuadër të ditës ndërkombëtare të gruas, 8 Marsit, ka ndërmarrë një sërë nismash sensibilizuese me qëllim respektimin e të drejtave të grave, si të drejta themelore të njeriut.

Një nga nismat me rëndësi është realizimi i këngës “Ti je grua”. Kjo këngë është një apel që frymëzon dëgjuesit për t’u bërë pjesë dhe për të kontribuar për të drejtat e grave dhe barazinë gjinore.Së bashku, ne mund të kapërcejmë dhunën me bazë gjinore dhe diskriminimin ndaj grave dhe të shohim drejt një të ardhme të ndritshme.- thuhet ne mesazhin e kësaj kenge.