Listës së shqiptarëve të suksesshëm në botë duhet t’i shtoni edhe emrin e Kevinit, 9-vjeçari i shpallur kampion i Kanadasë në konkursion e matematikës, THALES.

 Kevin Bajraktari, djali i doktorit Andi Bajraktari me origjinë nga Shkodra, është renditur i 15-ti ndër 6,000 konkurrentë të tjerë në konkursin kombëtar. Ky konkurs organizohet nga Qendra e Konkurseve të Matematikës në Amerikën e Veriut dhe është vetëm për klasat e 3-ta. Çdo vit, ky organizim mbledh më shumë se 1 milion studentë nga Kanadaja dhe SHBA-ja.