Një studim i ri ka treguar se konsumimi i djathit luan të njëjtin rol si droga në trurin e njeriut.

Shkencëtarët kanë zbuluar se njerëzit varen nga djathi prej një kimikati i quajtur kazeinë. Kjo është gjetur në produktet e qumështit dhe tregon që receptorët e trurit të jenë përgjegjës për këtë varësi. Studimi është bërë nga Universiteti i Michigan, të cilët thanë se pica është një nga ushqimet më të preferuar në të gjithë botën vetëm prej përdorimit të djathit.