Të paktën një herë në jetë, secilit prej nesh na ka ndodhur të bëhemi objekt i shakave. Shakaja është e mirë dhe na ndihmon mjaft që ta prezantojmë dhe pranojmë veten.

Por, ekzistojnë edhe njerëz të tillë, të cilët nuk dinë ta pranojnë shakanë për veten.

Gjithashtu, disa njerëz te vetja mund të zhvillojnë gelotofobinë, përkatësisht frikën nga ajo që mund të jenë objekt talljeje.

Njerëzit të cilët vuajnë nga këto fobi, në një moment fillojnë të besojnë që çdo shaka është tallje me ta.

Për këtë shkak, shpesh i shmangin shakatë. Të dëgjosh të qeshura nga këta persona është gjë shumë e rrallë.