Rreshje te dendura dhe mot i paqendrueshem parashikohet te prekin qarkun e shkodres ne ditet ne vijim.

Nen kryetari i Bashkine Shkoder Arben Gjuraj i pyetur per friken qe shkarkojne vershimet nga hidrocetralet si ai i Komanit dhe Vaut te Dejes , dhe nevojen per informacion u shpreh se informacioni nuk duhet te mungoje dhe vecanerisht te jete i besueshem. Nen shkodra eshte nje zone qe rrezikon permbytjen , dhe ky rrezik behet me evident te raste kur ka shkarkime nga hidrocentralet, ndaj dhe pushteti vendor dhe komuniteti kane nevoje per informacion te shpejte dhe te sakte .

Ne kuader te situates se rreshjeve pak dite me pare kishte nje mbledhje te shtabit te emergjencave ku shqetesimi i pare i ngritur ishte ai mungeses se informacionit institucional nga drejtorite e hece- ve.

Artikulli paraprakMESI DHE GJIKNURI VIZITË NË HEC-in E VAU DEJËS
Artikulli tjetërBLLOKOHET SËRISH RRUGA E THETHIT