Kryetarja e bashkise Shkoder ne nje interviste per mediat ka folur mbi situaten ne zonat e prekura nga permbytjet ne qarkun e Shkodres. Ademi tha se jane 420 ha toke te perfshira nen uje , nga te cilat 320 jane toka bujqesore te cilat tashme jane te demtuara. Edhe pas perballjes direkte me prefektin lidhur me informacionin koherent per shkarkimet ne hidrocentrale , i fundit informacion qe i ka mberritur bashkise Shkoder eshte ai i ores 19 te nje dite me pare.

Kryetarja Voltana Ademi tha se situata ne kanalet kulluese jane ne funksion dhe shkodra nuk rrezikohet nga rreshjet e shiut , por situata mund te precipitoje vetem nga shkarkimet e hidrocentraleve keshtuqe informacioni i perditesuar eshte forma me e mire e parandalimit por dhe e parapergatitjeve.