Tema “Njohuri mbi teoritë dhe praktikat e artit bashkohor” solli në Shkodër artistin e famshëm ndërkombëtar, shkodranin Adrian Paci. Artisti në fjalë organizoi në një ëorkshop me studentët e akademisë së artëve në Shkodër të degës së skulpturës për t’i afruar ata me artin bashkëhor.

Paci tha se qëllimi nuk ishte njohja me tregun e sotshëm për studentët. Dekania e akademisë së arteve Ikbale Bushati u shpreh se eksperienca të tilla për studentët me artistë të famshëm si Adrian Paci janë mjat pozitive. Në fund të këtij ëorkshopi për 25 studentët pjesëmarrës u shpërndanë disa çertefikata të cilat do t’i vlejnë këtyre studentëve në një të ardhme të afërt nëse do të tentojnë që me veprat e tyre të bëhën pjesë e tregut në artin bashkohor.