⚠️Kujdes nga 🌡Temperaturat e Larta në Ditët e Ardhshme
Bazuar situatës së krijuar nga 🔥 zjarret në pyje në rajon, nisur nga parashikimi në buletinin e 🇪🇺 Emergency Response Coordination Centre (ERCC) në Bruksel, si dhe nga parashikimi i institucioneve shqiptare si IGJEO, Shërbimi Meteorologjik Ushtarak, etj., 🚨njoftojmë qytetarët dhe institucionet për rrezikun e 🌡temperaturave të larta në ditët në vijim.
📍Sot pasdite dhe nesër, nivel i rrezikut pritet të jetë “I LARTË” në qarkun e Fierit, Vlorës, Beratit dhe Gjirokastrës, ndërsa në të gjitha qarqet e tjera të vendit, pritet nivel i rrezikut “I MODERUAR”.
⚠️Rreziku do të jetë më i lartë gjatë ditës së nesërme.
Ju lutemi të tregoheni të kujdesshëm për të garantuar mbrojtjen e:
-Jetës së qytetarëve, duke marrë masat e nevojshme për sigurinë dhe përballimin e temperaturave të larta.
-Të gjësë së gjallë, duke treguar kujdes për kafshët dhe bimësinë.
-Pronës, duke shmangur pastrimin e tokës nëpërmjet djegies.
Po ashtu, ju ftojmë të mbani një vëmendje të veçantë për:
– Trashëgiminë kulturore, duke ruajtur vlerat dhe monumentet kulturore nga ndikimi i temperaturave të larta dhe rrezikut të zjarreve.
– Mjedisin, duke përdorur burime të qëndrueshme dhe duke minimizuar ndikimin e veprimtarive njerëzore në mjedis.
Ju lutemi të ndiqni udhëzimet dhe rekomandimet e autoriteteve për të minimizuar ndikimin e temperaturave të larta në jetën dhe pronën tuaj.
📍Agjencia Kombëtare e Mbrojtjes Civile është në gatishmëri 24/7 për të koordinuar dhe bashkërenduar strukturat e Mbrojtjes Civile në përballjen e çdo situatë të mundshme.
#AKMC #civilprotection #earlywarning #mbrojtjacivile

Artikulli paraprakVITOR MARTINI SJELL NJË RIBOTIM PËR DRITËHIJET E NOLIT
Artikulli tjetërZELENSKY: MIRËNJOHËS RUMANISË PËR SISTEMIN PATRIOT