Agjensia Rajonale e Mjedisit ka bere te ditura shifrat e vitit 2015 i cili tashme eshte ne mbyllje.Kryeinspektori Edmond terthorja shprehet se treguesit nen punen e bre nga sektori I policise pyjore per periudhen janar-nentor jane potiz.

Gjate ketyre inspektimeve ka pasur 27 raste kundravajtje nga te cilat kapin vleren e 26 milioneve te vjetra. Terthorja e shikon te nevojshme realizimin e nje planifikimi te sakte per njesite vendore pasi vitin qe vjen i gjithe menaxhimi shkon per bashkine shkoder. Gjate ketij raporti per periudhen janar-nentor nje vemendje e vecante I eshte kushtuar mbrotjes se pyjeve nga zjarret kryesisht ne periudhen e veres dhe gjysmen e periudhes se vjeshtes.Qe nga fillimi I vitit jane kryeer gjithsej 227 inspektime nga te cilat 120 I perkasin zbatimit te ligjit per moratoriumin e gjuetise dhe 16 inspektime te subjekteve juridike, bashki dhe firma me aktivitet ne pyje.