Nga një tetori do të fillojë aksioni në terren kundër informalitetit. Ka qënë vetë ministri i Financave dhe Ekonomisë Arben Ahmetaj që ka deklaruar nismën gjatë vizitës në një sipërmarrje prodhuese.

“Ky është mandati antiinformalitet, koordinim të gjithë strukturave të tatimeve, doganave dhe Inspektoriatit të Punës”, tha ministri Ahmetaj. Por krahas këtij aksioni, ministri bëri të ditur ndëmarjen e një tjetër reforme të rëndësishme, atë të lhetësimit të shërbimeve dhe reduktimin e burokracisë për sipërmarrjen dhe qytetarët.