VLERËSOHEN ME CILËSI E KEQE E UJIT NË DISA PIKA DURRËSI DHE SARANDA. Agjensia kombetare e mjedisit ka publikuar raportin per cilesine e ujit te plazheve pergjate gjthe vijes bregdetare shqiptare. Sipas ketij raporti Velipoja qendron ne top liste sa I takon nje cilesie shume te mire te ujit te detit ne te gjithe gjatesine bregdetare prej rreth 45 km nga grykederdhja e Bunes deri prane reres se hedhur.

Ndiqet me pas nga plazhi I shengjinit I cili po ashtu sipas AKM ka nje cilesi shume te mire te ujit. Nga ana tjeter vija bregdetare e adriatikut qe pasohet me gjirin e lalzit, me durresin dhe me zonen durres-kavaja fillon renia e cilesise se ujit ne keto dete. Ndersa problematika pergjate bregdetit jonian eshte disi edhe me e madhe. Keshtu bregdeti I iVlores dhe ai I dhermiut ne disa pika vleresohen cilesi e keqe nga ana e AKM. Ndersa Himara, Qeparo dhe Borsh dukshem kane nje vleresim shume te mire te cilesise se ujit te pakten per kete sezon turistik. Problematik edhe kete vit mbetet vija bregdetare pergjate qytetit te sarandes e cila nga AKM eshte vleresuar edhe me cilesi e keqe ne nje pike te plazhit. Ndersa ishujt e mrekullueshem te Ksamilit duket se kete vit jane ne nje gjendje te mire sa I tak0on cilesise se ujit keshtu ben me dije AKM per vitin 2015 duke shpresuar ne nje sezon sa me tem bare turistik por mbi te gjitha me nje numer perhere e ne rritje te turisteve te huaj qe vizitojne vijen e mrekullueshme bregdetare te adriatikut dhe joint.

Artikulli paraprakPOLICIA ASGJESON 2430 RRËNJË BIMË NARKOTIKE
Artikulli tjetërVOLTANA ADEMI VIJON TAKIMET NË RAJONET E SHKODRËS