Këshilli Kombëtar i Personave me Aftësi të Kufizuara, me mbështetjen e Bashkimit Evropian organizuan Konferencën Kombëtare “Aksesi në drejtësi – një fokus i ri për nenet 12 dhe 13 të Konventës së OKB-së për të drejtat e personave me aftësi të kufizuara”.

Kryetari i gjykates se Apelit Shkoder Fuat Vjerdha pranoi se aktualisht institucionet e ligjit nuk plotesojne standartet per te verberit teksa siguroi qe ne gjykaten e re te apelit do te behet e mundur realizimi I nje harte per kushtet e personave me mungese shikimi.Kreu I shoqates se te verberve te shqiperise sinan Tafaj u shpreh se te drejtat tona po shkelen cdo dite ndersa kerkoi nga administrate dhe gjykata te hapin dyert ndaj kategorise se invalideve.E pranishme ne kete takim Kryebashkiakja Voltana Ademi siguroi se shume shpejt te verberit do te kene akses ne adiministraten vendore, ndersa siguroi qe cdo investim i parashkuar ne shkolla do te shoqerohet me paisjet ne sherbim te kesaj kategorie.Gjate ketij takimi individe te ndryshem paraqiten disa nga problematikat qe shoqerojne kete kategori pervec aksesit ne drejtesi.Duke marrë në konsideratë realitetin me të cilin përballen personat me aftësi të kufizuar në Shqipëri, u cilesuar e nevojshme ndërmarrja e disa inisiativave për ofrimin e aksesit në drejtësi për këto kategori.