MLLOJA: DREJTORIA E BUJQËSISË DUHET TË BËJË MË SHUMË PËR ÇERTEFIKATAT E VETERINARISË.Autoriteti Kombëtar i Ushqimit ka përgjegjësi vetëm për përpunimin e tregtimin e qumështit në baxho dhe jo për tregtarë ambulant që shesin rrugëve.

Sa i përket problemeve që shqetësojnë AKU-në janë transporti që i bëhet qumështit nga baxhot.Deklarat e 4 nëntorit e drejtorit të Bujqësisë Mustaf Kraja se 50% e baxhove punojnë në mënyrë të jashtligjshme, AKU i përgjigjet duke i thënë se nuk mund të ndërhyjnë kur qumështi përpunohet në kushtet e shtëpisë.Vështirësi AKU ka me çertefikatat veterinare që drejtoria e bujqësisë duhet të ketë më shumë angazhim.Problemet sa i përket prodhimit, përpunimit e tregtimit të qumështit mund të dëmtojnë konsumatorët nëse nuk arrihet që të plotësohen të gjitha kriteret.

[iframe width=”300″ height=”510″ src=”//www.youtube.com/embed/XSMLIbMyhvE” frameborder=”0″ allowfullscreen ]
Artikulli paraprakSTADIUMI, BANORËT NË PROTESTË
Artikulli tjetërTREGU I RUSIT, ASKUSH NUK MBAN PËRGJEGJËSI