Për të 9-tën ditë vijon beteja për shuarjen e zjarrit në ishullin Rodos.

Puna për shuarjen e zjarrit kryhet në kushte veçanërisht të vështira moti, me punën e forcave zjarrfikëse të fokusuara në zonën e fshatrave Malona, ​​Vatio dhe zonën e Gennadit.

Pak para mesnatës të së martës, zjarri ka kaluar nga Gennadi në drejtim të fshatrave Lachania dhe Messanagro, fakt që alarmoi të gjitha forcat dhe vullnetarët e zonës. Megjithatë, asnjë vendbanim nuk është kërcënuar dhe nuk ka pasur nevojë për evakuim. Që në mëngjes herët avionët e zjarrfikësve kanë nisur të hedhin ujë. Frontet janë fokusuar në zonat e Malonës, Vatios dhe Gennadit, ndërsa në zona të tjera ka shpërthime të vazhdueshme.

Në Korfuz ka pasur shpërthime të shumta me frontet e zjarrit të vendosura në pjesën verilindore të ishullit. Krahas forcave tokësore po ndihmojnë edhe mjetet ajrore dhe konkretisht deri më tani dy avionë dhe dy helikopterë. Dje gjatë ditës për shkak të ndryshimit të drejtimit të erës janë krijuar disa rrëqethje që drejtojnë pjesën e përparme drejt pjesës veriore të ishullit. Për këtë arsye, banorëve të zonave Louches, Imerolia, Syki si dhe Apraos dhe Kalamaki u është kërkuar të evakuojnë vendbanimet e tyre.

Në Karystos, zjarrfikësit që merren me shpërthime të shpërndara.

Lidhur me zjarrin në Dervenaki të Akaisë, sipas zjarrfikësve, flakët e ndodhura gjatë natës kryesisht në zonën e Niamatës janë përballur nga forcat tokësore, ndërsa deri më tani nga ajri po ndihmon një helikopter.

Rreziku ekstrem nga zjarri – Gjendja e alarmit kategoria e rrezikut 5, parashikohet sot për gjashtë rajone të vendit.

Sipas Hartës së Parashikimit të Rrezikut nga Zjarri të lëshuar nga Sekretariati i Përgjithshëm i Mbrojtjes Civile në Ministrinë e Krizave Klimatike dhe Mbrojtjes Civile (ëëë.civilprotection.gr) për ditën e sotme parashikohet:

– Rajoni i Atikës

– Rajoni i Greqisë Qendrore (PE Boeotia, PE Evia, PE Fthiotida, PE Fokida)

– Rajoni i Peloponezit (Argolida PE, Corinthia PE)

– Rajoni i Greqisë Perëndimore (P.E. Achaia)

– Rajoni i Thesalisë (P.E. Larissa, P.E. Magnesia)

– Rajoni i Maqedonisë Qendrore (NP Selaniku)

Rrezik zjarri shumë i lartë (kategoria e rrezikut 4) për zonat e mëposhtme:

– Rajoni i Kretës

– Rajoni i Peloponezit (Rajoni i Arkadisë, Rajoni i Lakonisë, Rajoni i Messinisë)

– Rrethi Ishujve Jon

– Rajoni i Greqisë Perëndimore (PE Etoloakarnania, PE Ilia)

– Rajoni i Thesalisë (NP Kardita, NP Trikala)

– Rajoni i Maqedonisë Qendrore (Pieria, Imathia, Pella, Kilkis, Serres, Halkidiki, Mali Athos)

Artikulli paraprakITALIA MES EKSTREMEVE TË MOTIT, PRITET TË SHPALLET GJENDJA E JASHTËZAKONSHME
Artikulli tjetërNJË E PESTA E POPULLSISË DO TË RREZIKOHET NË TË ARDHMEN, TEMPERATURAT MUND TA BËJNË BOTËN PJESËRISHT TË PABANUESHME