Ambasada e Shteteve të Bashkuara të Amerikës ka reaguar pas protestës së opozitës, ku nëpërmjet një deklarate shprehet se dënon me forcë dhunën që ndodhi në protestën e sotme në Tiranë.

Gjithashtu në deklaratën e ambasadës shkruhet se Prokurori i Përgjithshëm i cili refuzonte të ndiqte penalisht politikanët është duke ikur, ndërkohë që shton se qytetarët presin me padurim drejtësi dhe politikanët kanë frikë. Deklarata e plotë e Ambasadës së SHBA: Ambasada e Shteteve të Bashkuara dënon me forcë dhunën që ndodhi në protestën e sotme në Tiranë. Ne mbështesim të drejtën e qytetarëve për të protestuar paqësisht, por dëmtimi i pronës publike, hedhja e granatave tymuese në Parlament dhe dhuna nuk janë të pranueshme.

Ne i bëjmë thirrje të gjitha partive që të tregojnë vetëpërmbajtje dhe të nxisin qetësi. Populli shqiptar nuk duhet të habitet që politikanët e tyre po luftojnë njëri-tjetrin. Kjo do të thotë se reforma në drejtësi më në fund po zbatohet. Komisionet e Vetingut do të kenë së shpejti rezultatet e tyre të para. Prokurori i Përgjithshëm që refuzonte të ndiqte penalisht politikanë është i ikur. Së shpejti do të shohim krijimin e SPAK-ut dhe BKH-së, të cilat do hetojnë dhe ndjekin penalisht zyrtarë të korruptuar të nivelit të lartë. Qytetarët shqiptarë presin me padurim për drejtësi. Dhe politikanët kanë frikë.