Gjermani, Angela Merkel kandidon për mandatin e katërt të kancelares

Kancelarja gjermane, Angela Merkel, njoftoi sot partinë e saj konservatore (CDU) se do të jetë kandidate për një mandat të katërt për kancelare gjatë zgjedhjeve legjislative të vitit 2017, sipas burimesh brenda partisë. “Angela Merkel, 62 vjeç, ka njoftuar edhe krerë të tjerë të mbledhur në Berlin se synon që njëkohësisht të zgjidhet edhe presidente e parisë CDU gjatë kongresit që do të zhvillohet në dhjetor dhe më pas të kandidojë për mandatin e katërt të kancelares gjatë legjislativeve”, sipas të njëjtave burime. Zgjedhjet e përgjithshme priten të zhvillohen në Gjermani vjeshtën e vitit të ardhshëm.