Avionët RAF Tornado kryen sulmet e para kundër Shtetit Islamik në Siri, konfirmoi Ministri i Mbrojtjes. 4 avionë u nisë nga Qipro, pak pasi deputetët miratuan bombardimet ndaj ISIS.

Sulmet fokusuan 6 objektiva në një fushë nafte të konstrolluar nga militantët e Shtetit Islamik në lindje të Sirirsë, shkruan BBC. Një ditë më parë (2 dhjetor) deputetët votuan me 397 vota pro që Mbretëria e Madhe të niste aksionin në Siri, pas 10 orësh debat në Dhomën e Komunave. 223 vota ishin kundër nisjes së aksionit. Dy nga katër avionët, tani janë rikthyer në bazë. Ministri i Mbrojtjes konfirmoi se ky ishte “sulmi i parë në Siri”. Megjithate pavaresisht ketij vendimi, ne Londer vendimi i parlamentit nuk eshte pritur aspak mire. Me dhjetra aktivityeste te te drejtave te njeriut kane protestuar ne rruget e Londer nen slloganin e vetem, Stop bombardimeve ne Siri, dhe zgjidhjen e kesaj ceshtje nepermjet dialogut dhe jo bombarimit te njerezve te pafajshem qe jetojne ne siri.