Në vendin tonë sëmundja e stomakut po njeh rritje , pacientët që drejtohen tek mjeku specialist janë të shumtë .

Mjekja gastrohepatologe Nevila Tabaku pohon se pacienti duhet të shqetësohet atëherë kur ka dhimbje progresive me itensitet te lartë , që e zgjojnë natën , që e shqetësojnë pas aktit të ngrënies dhe kur pacienti bie nga pesha .

Mjekja gastrohepatologe Tabaku tregon se një patologji e cila kohët e fundit po njeh rritje është edhe refluksi gastroezofageal . Nga ana tjetër , mjekja bën me dije se në grupin e madh të pacientëve që paraqiten për vizitë , mjekët duhet të përcaktojnë vetëm grupin specifik që paraqesin ankesa alarmante .