Antonio Tajani zgjidhet President i Parlamentit Europian

Antonio Tajani është zgjedhur President i Parlamentit Europian, sipas zyrtarëve. Konservatori Italian, 63 vjeç, është një ish- zëdhënës i Silvio Berluskonit dhe një ish-komisioner Europian. Z.Tajani mundi një tjetër Italian, Xhani Pitella, dhe do të zëvendësojë gjermanin Martin Schulz. Tajani siguroi 351 vota, ndërkohë socialisti Pittella 282. Zgjedhjet ezauruan katër raundet e mundshme që u finalizuan me fitoren e Tajanit.