Greva e paralajmeruar per oren e pare te mesimit ne daten 11 janar nga Sindikata e Arsimit, nuk u zhvilluar. Nje fakt i tille eshte bere me dije nga Kryetari i sindikates se arsimit ne Shkoder Arjan Peraj, i cili ne emisionin studio e hapur në Star Plus ka bere me dije edhe lajmin e shume pritur per te gjithe mesuesit, nenshkrimin e kontrates kolektive dhe pagesen e oreve shtese.

Ndërkohë, ka ardhur reagimi edhe nga Drejtori i Drejtorisë Arsimore Rajonale Shkodër, Kardi Ymeraj, i cili është shprehur se është në mbështetje të të gjitha kërkesave që vijnë në baza ligjore. Ymeraj u shpreh gjithashtu mos zhvillimi i protestës është për t’u përshëndetur pasi kërkesat nuk kishin lidhje lokalisht, por për të gjithë territorin.

Arsimtaret ne te gjithe vendin, kishin paralajmeruar greve nje oreshe ne rast mos plotesimi te kerkesave te tyre nderkohe qe tashme sindikata ka bindur MAS qe te ulet ne tryezen e bisedimeve dhe plotesimin e kerkesave