Itali, aprovohet ligji:Jo më Call Center jashtë BE, po Shqipëria?

 

Parlamenti italian në datën 23 nëntor ka aprovuar ligjin i cili do të ndalojë funksionimin e call center në vendet që nuk janë pjesë e BE siç është Shqipëria. Lajmi konfirmohet nga mediat italiane. Për vite me rradhë shoqëritë italiane kanë transferuar aktivitetin e tyre call center në shtete jashtë BE për të fituar nga krahu i punës dhe taksat e pakta që paguhen në këto shtete. Pikërisht në këto shtete bën pjesë edhe Shqipëria, ku sektori i Call Center ka punësuar mijëra të rinj dhe pjesa më e madhe e degëve u përkasin shoqërive italiane. Por zhvendosja jashtë Italisë e call center ka bërë që shumë italianë të humbin vendin e punës dhe këtë qeveria italiane e ka injoruar për shumë kohë. Por pas shumë diskutimesh në 23 nëntor në parlamentin e shtetit fqinj u vendos që shoqëritë italiane e kanë të ndaluar të transferojnë aktivitetin e Call Center, qoftë inbound apo outbound jashtë kufijve të vendeve anëtare të BE. Përndryshe shoqëritë do të paguajnë gjoba të larta. Neni 35a parashikon se “kur një tregtar vendos për lokalizimin, duke përfshirë caktimin ndaj palëve të treta, aktivitetet e Call Center jashtë territorit kombëtar në një vend që nuk është anëtar i Bashkimit Evropian, duhet të njoftojë së paku tridhjetë ditë para transferimit në Ministrinë e Punës, duke treguar numrat e telefonit në dispozicion të publikut dhe të sigurohen mbrojtja e të dhënave personale “. Për më tepër, kur një qytetar telefonohet nga Call Center duhet të njoftohet paraprakisht për vendin në të cilin operatori po telefonon dhe në qoftë se vendndodhja e operatorit në një vend nuk është anëtare e Bashkimit Evropian.

Artikulli paraprakSHTOHEN RASTET E TE PREKURVE ME GRIP.NE PEDIATRI 150 FEMIJE NE DITE
Artikulli tjetërNJE SALLE PER NDER TE IBRAHIM MADHIT