Dy shqiptarë janë burgosur pasi u kapën në një banesë ku kultivonin kanabis në Northampton të Anglisë.

Klodjan Deda, 27 vjeç dhe Marsel Salla, 22 vjeç u paraqitën në Northampton Crown Court më 23 shtator, të dy të akuzuar për prodhimin e drogës së klasit B.

Quianna Fitzpatrick, proceduese, tha se policia i gjeti të dy të pandehurit në dhomën e ndenjes dhe se në banesë kishte katër dhoma në shtëpi që përmbanin gjithsej 79 bimë kanabis.

Gjykata dëgjoi se policia zbuloi gjithashtu një sërë mjetesh të sofistikuara për kultivimin e drogës, duke përfshirë pajisjet e ngrohjes dhe freskueset.

Një ekspert vlerësoi se pesha e kanabisit ishte midis 2,212 g dhe 6,636 g dhe prodhoi një vlerë të vlerësuar me shumicë prej 14,220 £.

Gjykata deklaroi se të dy të pandehurit dhanë një intervistë pa koment në polici pasi nuk kishin njohuri të mira të gjuhës angleze.