Ne mbyllje te aktivitetetit dedikuar vete asaj ne pervjetorin e 85 te lindjes , Tinka Kurti tha se Shkodra per te mbetet dashuri ne zemer dhe eshte tejet e emocionuar per nje aktivitet te tille. Mikeshat ne skene dhe ne jete te Tinka Kurtit, artistet e mirenjohura Margarita Xhepa dhe Roza Anagnosti, folen mbi Tinken si nje artiste e dimensioneve te pakrahasueshme , ndersa nuk nguruan te flisnin per artin ne renie dhe dashurine per teatrin Migjeni.

17 dhjetori eshte nje date maratone qe teatri “Migjeni” ka menduar tia dedikoje teresisht artistes Tinka Kurti si nje dhurate ne pervjetorin e lindjes.